Kylän historiaa

KUTALAN KYLÄKIRJA "Kutala - kylä vuolteiden varrella" ON VALMIS!

Kutalassa on jo pidempään haaveiltu omasta kyläkirjasta tai historiikista. Asiaa on vaihtelevasti viety eteenpäin jo monen vuoden aikana. Pari vuotta sitten asia otettiin jälleen pöydälle vähän isommalla innolla ja siitä lähtien materiaalia on kerätty melko ahkerasti ja ihan tosimielellä. Haastatteluita on tehty kymmeniä tunteja, valokuvia on kerätty kaikilta mahdollisilta elämänalueilta ja tietoa on haettu myös arkistoista. Mitä enemmän materiaalia on kerätty, sitä selvemmäksi on käynyt, että urakka on valtava. Talkoovoimin emme tulisi laadukasta kyläkirjaa saamaan aikaiseksi.

NS-syyskokouksessa 2014 tehtiin päätös, että Kutalan kyläkirjan kirjoitus- ja toimitustyö tilataan Turkulaiselta Sigillum -osuuskunnalta. Osuuskunta Sigillum jatkaa ammattilaisten voimin siitä, mihin me olemme talkoovoimin päässeet. Sopimuksen mukaan Sigillum saattaa käsikirjoituksen valmiiksi hyväksymistä varten viimeistään vuoden kuluttua. Nyt siis alkaa näyttää aivan siltä, että saamme sittenkin oman kyläkirjamme.

Kirjoitus-, kuvankäsittely- ja taittotyön teettäminen ammattilaisilla on toki kallista, joten myös taloudellista puolta on jouduttu miettimään tarkoin. Johtokunnan esityksestä syyskokous päätti tarjota kaikille halukkaille mahdollisuuden tukea Kutalan kyläkirjan tekemistä rahallisesti. Tukijoita ilmaantuikin mukavasti ja heille kaikille lämmin kiitos!

Nyt kirja on valmis ja iso urakka päätöksessään. Nuorisoseuran johtokunta on kirjaan erittäin tyytyväinen ja toivookin mahdollisimman monen tutustuvan laadukkaasti tuotettuun teokseen.

Kirja on myynnissä nuorisoseuran tapahtumissa tai sitä voi kysellä Maija Vuoriolta p. 040 504 6628 hintaa 50e. Myös Tyrvään kirjakauppa myy kirjaa hintaan 55e.