KUTALASSA TOUHUTAAN

Toiminta

Kutalasta löytyy tapahtumia ympärivuoden ja jokaiseen makuun. Koiraharrastajat kokoontuvat koirakerhon puitteissa ja Sastamalan opisto järjestää jumppia NS-talolla. Talvisin kyläläisten käytössä on jääkiekkokaukalo ja kesäisin jalkapallokenttä ja uimaranta.

Jos näistä ei vielä löytynyt mieleistä tekemistä, niin rohkeasti vaan ehdottelemaan uusia harrastuksia ja keräämään muita asiasta kiinnostuneita kasaan!

Talvella jäädytetään jääkiekkokaukalo heti, kun kelit sallivat. Kaukalo on kyläläisten yhdessä talkoilla ylläpitämä ja kaikkien vapaassa käytössä.Tässä muutamia muistutuksia kaukalon käyttäjille, jotta kenttä pysyisi luisteltavassa kunnossa mahdollisimman pitkään:
∗ Lumisateen jälkeen kaukalo on hyvä aurata. Koko kaukaloa ei ole pakko aurata, jos luistelulle riittää pienempikin tila.
∗ Kolaa lumet pois kaukalosta!
∗ Kaukalossa ei saa ajaa moottoriajoneuvoilla, kuten mopoilla tai mönkijöillä. Lumitöiden teko esim. traktorilla on asia erikseen.
∗ Yleisen siisteyden vuoksi, vie omat roskasi pois. 

Kutalan nuorisoseura otti 2019 hoitaakseen Kutalan uimarannan. Rantaa pidetään talkoilla kunnossa. Toivottavasti uimaranta on kesällä täynnä uimareita.

Kutalassa aloitti harjoituksensa kylän oma "poikabändi" KuMaRa syksyllä 2012. Bändissä on kolme jäsentä ja he treenailevat NS-talolla. KuMaRa esiintyy säännöllisen epäsäännöllisesti pääasiassa Kutalan kylän tapahtumissa.

Kutalassa on nurmikkoinen jalkapallokenttä, joka on kesäisin kovassa käytössä. Kenttää pidetään kunnossa nuorisoseuran toimesta talkoilla, ja kaikki kyläläiset ja kesäasukkaat voivat käydä potkimassa palloa ja treenamassa kuvioita.
Miehillä ja naisilla on omat vuoronsa kesäisin, ja kovat pelit on kummallakin porukalla. Toiset ottavat pelin ehkä hiukan enemmän tosissaan kuin toiset. Peleihin ja kuvioihin on haettu oppia ihan Edinburghista asti. Kaikki innokkaat futarit rohkeasti mukaan!

Kutalan koirakerho kokoontuu kimppalenkkeilemään ja turisemaan mukavia säännöllisen epäsäännöllisesti.
Koirakerhon suuri voimainponnistus on jo useampana vuonna järjestetty epävirallinen koiranäyttely eli Match show Kasinolla.
Uusia kerhoilijoita kaivataan lisää, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos mukava koiraseura kiinnostaa! Lisätietoja antaa Kaisa Putaja p. 040 559 7547. 

Sastamalan opisto pitää Kutalan NS-talolla jumppia syys- ja kevätkausina.
Kannattaa seurailla opiston ilmoittelua ja ilmoittautua mukaan jumppailemaan ja kuntoa kohottamaan!

Erilaisten kerhojen ja pelivuorojen lisäksi NS-talolta löytyy monenlaisia harrastumahdollisuuksia, jotka ovat kaikkien Nuorisoseuralaisten vapaassa käytössä silloin, kun NS-talolla ei ole varattuja vuoroja tai juhlia.
Salin puolelta mainittakoon lentopalloverkko ja pingispöytä. Yläkerrasta löytyvät mm. rummut, kangaspuut ja pienimuotoinen kirjasto.

Uusia ideoita erilaisita aktiviteeteista voi aina esittää esim. johtokunnalle!